4 slimme make-over tips voor je koffiezaak

Tegenwoordig komen nieuwe koffiezaakjes als paddenstoelen uit de grond. Vaak zijn ze modern ingericht met innoverende designs en worden er de nieuwste technieken gebruikt. Maar als bestaande koffiezaak kun je dankzij een aantal slimme tips een make-over creëren zonder een ingrijpende verbouwing uit te voeren. Zo krijgt je koffiezaak een geheel nieuwe en frisse uitstraling, wat aantrekkingskracht kan hebben voor nieuwe klanten.

Oud meubilair vervangen

De eerste tip is om te kijken naar het meubilair dat aanwezig is. Meubilair neemt een belangrijk deel van de uitstraling in je zaak op zich. Wanneer de tafels er niet meer fris uit zien of de stoelen er krakkemikkig uit zien kan dit een negatief beeld geven bij bezoekers. Je kunt dan overwegen om nieuw meubilair aan te schaffen dat er weer fris uit ziet of het huidige meubilair te renoveren. Een likje verf doet al gauw wonderen! Omdat nieuw meubilair soms erg prijzig is kun je ook op tweedehands sites kijken voor gebruikte meubels die overbodig zijn geworden.

De muren behangen met een uniek design

Na verloop van tijd zullen de muren in een koffiezaak te maken krijgen met beschadigingen of vlekken en vegen. Het schilderen van muren grote oppervlaktes neemt vaak veel tijd in beslag en het heeft tijd nodig om te drogen. Om nog maar niet te spreken over de geur van de verf die dagenlang blijft hangen. Een makkelijke oplossing is om te kiezen voor behang op de muren. Je kunt dan kiezen uit een groot aantal designs die je gemakkelijk op de muur kunt aanbrengen. Van 3D designs of foto’s tot de meest unieke patronen en stijlen. Op deze website kun je kiezen uit ruim 10.000 verschillende designs. Het behang is gemakkelijk aan te brengen waardoor je binnen een mum van tijd de hele zaak hebt omgetoverd!

Verlichting

Maar niet alleen door de meubels en muren aan te pakken kun je een andere uitstraling geven aan je koffietent. Door te spelen met de verlichting kun je extra sfeer creëren. Tegenwoordig zie je veel kooldraadlampen in de horeca. Deze lampen geven een authentieke uitstraling en door dimmers te installeren wordt dit effect versterkt. Maar ook door op andere plekken verlichting te plaatsen zal dit positief effect hebben op de sfeer. Je kunt denken aan schattige lampjes voor op de muur of op tafel en staande lampen in een lege hoek.

Planten en andere accessoires

Tot slot zijn er nog meer mogelijkheden om je zaak extra op de fleuren. Zo kun je mooie bloemen of plantjes op de tafels neerzetten. Ook op andere plekken in de zaak, zoals op plankjes of op de bar staan planten goed. Bij een jonge doelgroep doen ook borden of foto’s met quotes het erg goed. Je kunt een passende quote zoeken of zelf maken en deze verwerken op een uitklapbord of in een foto op de muur. Verder spelen ook dingen zoals het servies en de inrichting van de bar een rol in de uitstraling.

Al met al kan je door rekening te houden met deze tips je koffiezaak een geweldige make-over geven!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top