Creëer ideale omstandigheden voor je personeel op kantoor!

Goed nieuws voor ondernemers: het salaris vindt het personeel steeds minder belangrijk. Tegenwoordig hecht men steeds meer waarde aan een goede relatie met de collega’s en een prima werk-privébalans. Ook werkplezier is uiteraard belangrijk. Er zijn namelijk steeds meer mensen die kampen met de gevolgen van werkstress. Hoe stimuleer je werkplezier? En hoe voorkom je dat het personeel te kampen krijgt met burn-outverschijnselen? In dit artikel staan tips om plezier op werk te stimuleren. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om wijnglazen te bedrukken?

Waar een koffieautomaat niet allemaal goed voor is!

Een koffiemachine is niet meer weg te denken op kantoor. Tegenwoordig heeft ieder kantoor wel een apparaat. Koffie op kantoor heeft meer voordelen dan je denkt! Ten eerste bevordert koffie de interactie rond de automaat. Een koffieapparaat zorgt er voor dat je collega’s ook met verschillende afdelingen gaan praten.

De cafeïne in koffie bevordert de productiviteit. Het stof maakt je alerter. Je werkt geconcentreerder en je voelt je minder vermoeid. Zo gaat het personeel, zonder dat ze het zelf doorhebben, harder werken!

Stimuleer beweging

Bij veel kantoorbanen hoopt het personeel vaak dat ze even naar de printer mogen lopen, zodat ze toch even wat beweging hebben. Stimuleer daarom beweging op kantoor! Het bekende voorbeeld is het kiezen voor een tafeltennistafel. Zo laat je het personeel voor een korte tijd even bewegen.

Je personeel zal het ook leuk vinden om een huisdier op kantoor te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hond. Zo gaan zij vaker bewegen dan je denkt!

Tot slot stimuleer je het personeel om naar een sportschool te gaan door korting te geven op de sportschool. Je hebt het helemaal voor elkaar als het personeel met elkaar gaat sporten. Zo weet je dat de groep hecht is!

Een juiste stoel en bureau kiezen is het halve werk!

Je kan al deze maatregelen nog wel doorvoeren, maar met slechte stoelen krijgt het personeel last van hun rug. Dit wordt vaak onderling besproken en niet met jou! Dat wil je niet hebben! Hou je daarom aan de arbowetgeving vindbaar op de website van de Rijksoverheid. Daarin staat bijvoorbeeld dat de stoel, bureau en beeldscherm verstelbaar moeten zijn.

Verder werkt het personeel beter als er voldoende daglicht in het kantoor binnenkomt. Krijg je dit maar weinig binnen? Kies dan voor LED-verlichting. Het oogt rustig en is beter voor het milieu.

man in gray sweatshirt sitting on chair in front of iMac

Vier de successen!

Ook al zijn de successen klein, het vieren van de successen motiveren de werknemers behoorlijk. Is de week voorbij en zijn de targets gehaald? Vier het. Zo leer je het personeel elkaar ook op een andere manier kennen!

Geef het interieur een leuke uitstraling. Niet alleen kan dat op de wanden. Je kan bijvoorbeeld ook de wijnglazen bedrukken met het logo van je bedrijf.  Je kan er ook leuke teksten op plaatsen als ‘een wijntje heb je wel verdiend!’

Een goede werkplek is het halve werk

Het aantal burn-outklachten is in tien jaar tijd met meer dan vijftig procent gestegen! Zorg er daarom voor dat je personeel het leuk heeft. Stimuleer uiteraard ontspanning, zoals het kiezen voor een tafeltennistafel. Misschien zullen je collega’s het niet eens beseffen, maar ze zullen je behoorlijk dankbaar zijn!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top