Inspiratie voor je kantoorinrichting!

Ga je verhuizen naar een nieuw kantoor? Of ben je gewoonweg op zoek naar een nieuwe werkplek? Tegenwoordig vinden vooral de jongeren een leuke, inspirerende werkplek belangrijk. Werkplezier staat voor hun voorop en het salaris wordt steeds minder belangrijk. Hoe richt je je kantoor in? In dit korte artikel staan handige tips en word je geïnspireerd.

Maak het kleurrijk!

Richt je kantoor in door een verfspuit te kopen. Gebruik daarbij echte kleuren, dus geen wit, zwart of grijs. Anders is de stemming echt grauw! Spuit de muur in de kleuren van je bedrijfslogo. Je logo heeft een bepaalde kleurencode. Door deze kleuren terug te laten keren op je werkplek creëer je voor zowel je eigen medewerkers als je klanten consistentie. Zij zullen de kleuren en het logo associëren met je merkwaarden. Het is leuk als de kleuren van je logo terugkeren op de meubels. Zo creëer je consistentie!

black flat screen computer monitor on brown wooden table

Waar koffie niet allemaal goed voor je is

Vooral jongeren vinden het belangrijk dat je op je werkplek goede koffie kan drinken. Zij zijn immers vaak te vinden in de horeca! Goede koffie is belangrijker dan je denkt. Zo is het een goede visitekaartje naar de klanten toe. Het is een goede eerste indruk naar de klant toe.

Groen staat voor rust

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat duurzaamheid een megatrend. Misschien kan jij wel je bedenkingen hier over hebben, maar een heleboel mensen vinden dit belangrijk. Kies daarom voor voldoende planten en bloemen. Zo zorgt een bonsai-boompje voor extra zuurstof. Groen brengt rust op kantoor. In tijden waarin veel mensen last hebben van werkstress is dit zeker aan te raden!

Zorg voor voldoende daglicht op kantoor

Voldoende daglicht is goed voor je. Het beïnvloedt je interne klok. Zo worden mensen wakkerder en productiever van voldoende daglicht op kantoor. Heeft je kantoor een slechte lichtinval? Kies dan voor LED-lampen. Deze lampen zijn milieubewust en zorgen voor rust.

Inspiratie: Coolbue

Coolblue wordt tegenwoordig zo vaak als voorbeeld gebruikt. Toch is dit voorbeeld echt de moeite waard! Zoals je weet is Coolbue alles behalve saai en doen zij alles voor een lach. Dit zie je terug op hun kantoor! Zo heeft het Rotterdamse bedrijf 18 themakamers, zoals een ballenbadkamer, een kattenkamer en de Pacman-zaal. Een van de leukste is de troonzaal. Het heeft wat weg van een zaal in een kasteel. Ieder ruimte heeft zijn eigen kenmerken. De medewerkers worden zo geïnspireerd om creatief te denken. Je wordt er echt vrolijk van, en dat is wat Coolblue precies wilt hebben!

Inspiratie: VGZ

Zorgverzekeraar VGZ wilde graag de gezondste kantoor van Nederland creëren, wat wel betaalbaar moest blijven. Dit past precies bij kernvraag over de gezondheidszorg in Nederland: Hoe zorg je als verzekeraar ervoor dat de zorg betaalbaar blijft? In samenwerking met Rever zijn er bijvoorbeeld waterpunten aangelegd. In het restaurant kan je ook alleen gezonde voeding kopen.

Verder zie je op kantoor een aantal leuke zorgelementen terug komen. Voorbeelden zijn een operatielamp en afbeeldingen van een lichaam. Zo krijg je al snel een beeld waar het bedrijf voor staat!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top