Zo sla je precies genoeg drinken in voor jouw oktoberfest!

Herken je dit: Je geeft een feestje en je slaat eten en drinken in. Helaas is het lastig in te schatten hoeveel er precies nodig is. Hoe kom je daar achter en voorkom je geldverspilling? In dit artikel lees je hoe je naast de versiering met bijvoorbeeld Oktoberfest feestartikelen je precies genoeg inslaat!

Het is ook altijd hetzelfde liedje!

Of je slaat te veel drank en koffie in of je bent rond 10 uur al door je drankvoorraad heen. Op internet vind je tools om simpel uit te rekenen hoeveel drank je nodig hebt. Daarbij moet je wel aannemen dat iedereen drie drankjes in het eerste uur neemt en vervolgens twee drankjes per uur drinkt. Geef je ook een diner? Dan reken je daar weer twee drankjes extra bij. Bij het hoofdgerecht reken je 1,5 glas wijn. Bij meerdere gangen is het 1 glas extra.

Hoeveel glazen haal je uit een fles?

Dat is altijd afhankelijk van wat er gedronken wordt. Ga gemakshalve van de volgende standaarden uit:

  • Uit een fles wijn haal je 5 tot 6 glazen uit;
  • Uit een fles champagne haal je 6 tot 7 glazen uit;
  • Uit een fles sterke drank haal je 15 tot 20 glazen;
  • Heb je een koffiemachine? Dan is het lastiger aan te geven. Gemiddeld krijg je 70 kopjes koffie uit een zak koffiebonen. Dit afhankelijk van de machine en de hoe de koffie wordt gebrand. Hoe donkerder de koffie, des te luchtiger de koffie is. Wil je echt geld besparen? Kies dan voor donker gebrande koffie. De koffie smaakt dan wat bitterder. Het lijkt dan wel een beetje op Espresso.

Wie nodig je uit?

Uiteraard is de hoeveelheid ook afhankelijk van wie je uitnodigt. Hou je een oktoberfest? Reken maar dat je naast je feestartikelen voldoende drank moet inslaan. Eigenlijk hoef je je dan alleen te richten op het bier. Oktoberfest is ten slotte een bierfeest. Vraag daarom aan de genodigden om zelf sterke drank mee te nemen als ze daar behoefte aan hebben. Dit bespaart flink wat geld!

Vraag om volumevoordeel!

Heb je berekend hoeveel je nodig hebt? Vergelijk de websites goed waar het drank het goedkoopst is. Zo vind je op Biernet alle informatie over bieraanbiedingen. Ook heb je tal van cateraars en groothandelaren waar je wellicht prijsafspraken over kan maken. Niet geschoten is altijd mis!

Heb je alsnog te veel drank ingekocht? Op internet heb je voldoende mogelijkheden om de wijnflessen te verkopen. Door een e-mail te versturen met daarbij de foto’s neemt de partij contact met je op. Zij lichten vervolgens toe wat een redelijke bod is. Na versturing van je fles krijg je het geld terug.

Heb je teveel bier over? Het komt vast wel op! Jij of je familie lust vast wel een glaasje. En anders geven je vrienden vast ook wel een feestje. Heb je echt geen idee waar je het bier laten moet? Geef het dan aan de buren. Zij hebben immers veel geluidsoverlast ervaren, dus zo creëer je weer wat goodwill!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top